Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 16 april, 2021

Scroll to top

Top

Palo Alto Networks introducerar molnbaserad säkerhetslösning för klienter

Palo Alto
Sebastian

Palo Alto Networks® (NYSE: PANW) uppdaterar nu Traps, företagssäkerhetslösning för klienter, och introducerar en molnbaserad managering som gör det enklare att styra lösningen. Den molnbaserade styrningen gör det dessutom lättare att samordna manageringen av klienterna med säkerheten i molnet och nätverket. I nya versionen av Traps inkluderas även stöd för Linux.

Traps är en klientsäkerhetslösning som skyddar mot såväl kända som okända hot och kan stoppa malware, exploits och ransomware. När Traps integreras med Palo Alto Networks nästa generations säkerhetsplattform får den tillgång till samma hotanalyser och kan dela information om hot med alla andra delar av plattformen.

Nyheterna i Traps 5.0 inkluderar:

  • Ny molnbaserad managering som ger en enklare styrning av lösningen.
  • Nydesignat användargränssnitt ger en mer intuitiv upplevelse.
  • Stöd för alla större operativsystem, och nu även Linux. Sedan tidigare stöds Windows® och macOS®.
  • Möjlighet att regelbundet scanna och hitta oaktiverad malware på klienterna, inklusive på portabla hårddiskar och minnesenheter. Det blir även möjligt att automatiskt sätta infekterade filer i karantän så att de inte kan aktiveras.
  • Integrering med Palo Alto Networks Logging Service gör att det går att samla in detaljerad information som kan leda till bättre analys av data från klienter, nätverket och molnet.

Genom dessa nyheter får Traps en tät integration med Palo Alto Networks Application Framework och Logging Service, vilket gör att data enkelt delas mellan de olika tjänsterna Traps, AutoFocus™, Panorama™ och Magnifier.

“Dagens allt mer sofistikerade malware, ransomware och andra IT-attacker tvingar IT- och säkerhetsansvariga att förbättra sitt klientskydd. De måste nu fokusera på att stärka preventiv säkerhet och förenkla manageringen. Produkter som nya Palo Alto Networks Traps 5.0 och skiftet till en molnbaserad tjänst kommer hjälpa organisationer som vill använda moderna produkter som främst arbetar preventivt för att skydda klienterna.”, säger Frank Dickson, research vice president, IDC.

“Palo Alto Networks fortsätter att på ett innovativt sätt lösa kundernas svåraste säkerhetsutmaningar. Traps är i version 5.0 ett avancerat klientskydd med förenklad installation och styrning och som ytterligare förbättrar skyddet mot malware.”, säger Lee Klarich, produktchef, Palo Alto Networks.

Traps version 5.0 finns redan tillgänglig. Den molnbaserade manageringstjänsten är baserad i EMEA och Nordamerika.