Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 16 april, 2021

Scroll to top

Top

DxOMark delar ut högsta poäng någonsin: Huawei P20 Pro hyllas av kameraexperten

Huawei lanserar nya funktioner till Mate 10 Lite
Sebastian

I mars presenterade Huawei sin senaste flaggskeppstelefon Huawei P20 Pro. Telefonen besitter världens första trippelkamera från Leica. Kameraexperten DxOMark delar nu ut högsta betyg någonsin till en mobiltelefon genom att ge Huawei P20 Pro rekordhöga 109 poäng*. Telefonens kamera hyllas för dess innovativa teknik och enastående högkvalitativa resultat.

Huaweis senaste flaggskeppstelefon Huawei P20 Pro:s kamera tilldelas rekordhöga betyg från kameraexperten DxOMark. Telefonen får hela 109 poäng* och faktum är att kameraexperten aldrig tidigare har delat ut så höga betyg till en mobiltelefon. Tack vare bland annat enhetens stillbildskapacitet får Huawei P20 Pro hela 114 poäng* i kategorin Photo. Kamerans videofunktion som erbjuder en videostabilisator och högkvalitativt autofokus tilldelas totalt 98 poäng*. Även betygen i kategorierna Photo och Video är de högsta som DxOMark någonsin delat ut till en mobiltelefon. Strax efter Huawei P20 Pro hamnar systermodellen Huawei P20 med totalt 102 poäng*, som också slår tidigare resultat.

DxOMark menar att Huaweis P20 Pro:s trippelkamera från Leica är en av de största innovationerna inom mobilkameror på lång tid. Kameraexperten hyllar främst kamerans zoom, bokeh-effekt och förmåga att ta högkvalitativa bilder i mörka miljöer.

– Vi är oerhört stolta och glada över de fantastiska betyg som DxOMark har tilldelat Huawei P20 Pro. Det faktum att DxOMark tycker att telefonens trippelkamera från Leica är den största innovationen på länge och att det högkvalitativa bildresultatet tyder på att vi på Huawei hoppat över en eller två generationer smartphone-kameror är mycket glädjande. Det visar också på att vi erbjuder våra kunder den mest innovativa tekniken, säger Peter Lundkvist, marknadschef på Huawei Technologies i Sverige.

Läs hela artikeln av DxOMark här.

Om Huawei P20 Pro:
Huawei P20 Pro har ett avancerat kamerasystem som fångar ljus, fler detaljer och mer skönhet. Telefonen besitter en trippelkamera från Leica och en 5x hybridzoom. Enheten har även en kraftfull AI-baserad stabiliseringsteknik. Läs mer om Huawei P20 Pro här.

Huawei P20 Pro finns i butik den 16 april men finns redan nu att förhandsboka. Rekommenderat pris är 8 590 SEK.

*DxOMark är en pålitlig industristandard för oberoende bildkvalitetsmätningar och betyg för digitalkameror, kameralinser och smartphone. Testresultat finns att ta del av på www.dxomark.com och i pressen. Övriga uppgifter än DxOMark-poäng tillhandahålls oberoende av Huawei.