Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 16 april, 2021

Scroll to top

Top

Bland robotbyggare och digitala nomader – mötesplatsen Goto 10 fyller ett år

Bland robotbyggare och digitala nomader – mötesplatsen Goto 10 fyller ett år
Sebastian

Över 200 evenemang och snart 5 000 medlemmar. På ett år har Goto 10 – Stockholms enda kostnadsfria mötesplats för digitala idéer och skapande – gått från okänd nykomling till favoritplats för unga företag, digitala nomader, robotbyggare och programmeringssugna barn. Det firar vi med ett ordentligt ettårskalas 3:e maj – välkommen!

Under dagen bjuds det på inspirerande föreläsningar, skaparverkstad, VR-aktiviter och digital konst, allt det Goto 10 alltid är – koncentrerat till en dag. Se hela programmet här.

Några godbitar:

Inspireras av Siduri Poli, medgrundare till Changers Hub, som kommer prata om inkluderande innovation och lyssna på Faviana Vangelius von Heijne från SVRVIVE Studios som ska berätta hur VR- och AR-spel med hjälp av neurovetenskap kan förbättra livet för de som spelar och samtidigt förändra samhället i stort.

Direkt från Holland kommer STEAMachine, en buss utrustad med 3D- och laserskrivare, arduinos, Bee-Bots och massa andra olika verktyg – allt för att väcka besökarnas skaparglädje och låta dem att bygga roliga tekniska mojänger.

Under hela dagen finns konstnärskollektivet Svartljus på plats för att skapa konstverket och ljusinstallationen ”The Semiosphere” som de själva beskriver som ”ett försök att kommunicera rörelse genom ett matematiskt rum fyllt med färgrika, nebulosamoln”.

Det här är Goto 10

Goto 10 är en mötesplats för internetrelaterade kunskapsutbyten och innovation som ligger i Hammarby Sjöstad, Stockholm. Hit är alla välkomna för att förverkliga sin idé. Målet är att skapa en plats där människor kan möta andra och förverkliga sina idéer på ett tidigt stadium, med eller utan kommersiella ambitioner.

Hit är alla som vurmar för det digitala välkomna att sitta och jobba, hålla evenemang, 3D-printa, spela in podd eller ta möten – helt gratis. Bakom satsningen står Internetstiftelsen, en oberoende allmännyttig organisation som verkar för en positiv utveckling av internet i Sverige.

Under året har över 200 evenemang arrangerats på vitt skilda ämnen som AI, nättroll, krypotovalutor inkluderande ledarskap, robotbygge och programmeringskurser med särskilt fokus på kvinnor.