Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 16 april, 2021

Scroll to top

Top

Huawei presenterar det nya användargränssnittet EMUI 8.1

Huawei lanserar nya funktioner till Mate 10 Lite
Sebastian

I samband med lanseringen av Huaweis nya P20-serie presenterar mobiltillverkaren det nya användargränssnittet EMUI 8.1. Det stödjer artificiell intelligens än mer än tidigare och erbjuder flera nya kamerafunktioner. Tack vare EMUI 8.1 kan telefonen dessutom låsas upp genom ansiktsigenkänning.

Det nya användargränssnittet är skapat för att förenkla användarens smartphone-upplevelse. EMUI 8.1 fungerar med operativsystemet Android 8.1 och nya Kirin 970 CPU som såväl P20 som P20 Pro besitter. Det uppdaterade användargränssnittet har anpassats till det nya FullView-skärmformatet. EMUI 8.1 utnyttjar varje pixel på skärmen och navigeringsknapparna kan döljas för att på så sätt göra skärmen ännu större. I liggande läge har telefonen ett bildförhållande på 18:9.

Nya AI-funktioner i kameran
Tack vare EMUI 8.1 stödjer P20 och P20 Pro lösningen AI Camera 2.0 vilket innebär att kameran kan identifiera 500 miljöer i 19 olika kategorier. Telefonernas kameraalbum är kopplat till funktionen Image Classification 2.0 vilket innebär att de känner igen och grupperar bilderna utan att vara molnuppkopplade. NPU-chipet som är en del av Kirin CPU kan dela upp bilder i hela 100 olika kategorier. Även ansiktsigenkänning i gruppfoton har förbättrats med det nya användargränssnittet.

P20 och P20 Pro besitter även den nya appen Highlights 2.0. Med den kan användaren enkelt och snabbt skapa korta filmer från flera händelser. Enheterna stödjer också Google ARCore, vilket är en av de mest populära plattformarna för AR-lösningar.

Ökad säkerhet och smidigare lagring
Ytterligare en användbar funktion som telefonerna erbjuder är Huawei Face Unlock. Tack vare funktionen kan telefonen låsas upp när användaren låter sitt ansikte scannas av skärmen. Det är både en bekväm och säker lösning. Av säkerhetsskäl går telefonerna inte att låsa upp genom en bild på användaren eller då användaren sover.

Även Huawei Phone Clone har uppdaterats till det bättre och det går nu ännu snabbare och smidigare att byta telefon. Datan överförs nu trådlöst med hjälp av WiFi. Lösningen fungerar både med Android- och IOS-telefoner.

Synkroniseringen med den nya versionen av Huawei Mobile Cloud säkerställer att användarens data lagras tryggt i telefonen. Samtliga P20- och P20 Pro-ägare förses med 5GB gratis lagring, dessutom har processen att köpa mer lagring förenklats. Tack vare att Huawei har valt att använda Open AI Ecosystem kan tredjepartsutvecklare utnyttja hårdvaruplattformen för AI och maskininlärning som EMUI 8.1 erbjuder.

Om Huawei

Huaweis produkter och tjänster är tillgängliga i mer än 170 länder och används av en tredjedel av världens befolkning. De rankas även som trea i världen över mest sålda mobiltelefoner under 2016. Huawei Consumer Business Group är en av Huaweis tre affärsenheter och omfattar smartphones, persondatorer och surfplattor, bärbar teknologi, mobila bredbandsenheter, hemelektronik och molntjänster med 16 forskning- och utvecklingscentrum i USA, Tyskland, Sverige, Ryssland, Indien och Kina. Med en stabil grund och expertis inom telekommunikationsbranschen i över 20 år är Huawei Consumer Business Group dedikerade att leverera de senaste tekniska nyheterna till konsumenter runt om i världen.