Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 16 april, 2021

Scroll to top

Top

JBL lanserar ny serie sporthörlurar och avslöjar svenskarnas musikvanor

jbl hörlurar
Sebastian

HARMAN International Industries, Incorporated (NYSE: HAR), som designar och utvecklar uppkopplade produkter och lösningar till biltillverkare, konsumenter och företag världen över, lanserar nytillskott till JBLs växande familj av högpresterande hörlurar för träning – JBL Endurance. Samtidigt har också den populära JBL Reflect-serien fått en uppgradering. I samband med lanseringen har JBL även låtit undersöka svenskarnas musikvanor kopplat till träning, där det framkommer att träningspasset är den största anledningen till att lyssna på musik.

Av 1 000 tillfrågade svenskar menar över hälften (52 procent) att det är just under träningspasset som lusten att lyssna på musik är som allra störst. 49 procent säger att musik motiverar dem till att prestera bättre och gör att passet går fortare. 39 procent av svenskarna föredrar dessutom att lyssna på musik via hörlurar. Den största anledningen till det menar man är att det blockerar omgivande ljud (53 procent), men 20 procent medger även att de föredrar hörlurar för att omgivningen inte ska göra sig lustig över deras musiksmak.

Ingen tvekan om att guilty pleasures dominerar när vi tränar! Nedan syns svenskarnas topp fem träningslåtar. I med lurarna och på med dina allra skämmigaste favoritlåtar!

  1. ACDC – Thunder Struck 21%
  2. Lady Gaga – Bad Romance 14%
  3. Van Halen – Jump 14%
  4. Queen – We Are The Champions 12%
  5. Ricky Martin – Livin’ La Vida Loca 12%

De nya sporthörlurarna från JBL gör det lättare att låta ljudet ta över på träningspasset och motivera dig att klara det lilla extra när du tränar. De är speciellt framtagna för atleter, med målet att vara så lätta och välsittande att du glömmer att de är där.

JBL Endurancefyra nya lurarna i Endurance-serien är designade för att passa bäst i just den sport de är uppkallade efter: RUN, SPRINT, JUMP och DIVE.

  • JBL Endurance RUN : Svettsäker hörlur med trasselfri sladd – perfekt för löparen- Med sin FlipHook-design kan den sättas såväl i örat, som en vanlig in-ear-lur, men även ovanför örat beroende på vad du anser bekvämast.
  • JBL Endurance SPRINT: Trådlösa och vattentäta med supersnabb uppladdning och 8 timmars speltid.Med hjälp av MagHook är örontopparna magnetiska, vilket gör dem supersmidiga att vika ihop och ha i väskan efter träningspasset.
  • JBL Endurance JUMP: Om riktigt högintensiv träning är din grej behöver du lurar som hänger med i tempot. Med ett band i nacken och PowerHook-örontoppar som sätter igång direct när du sätter in dem och pausar musiken när du tar ut dem, hålls lurarna på plats så att du kan fokusera genom varje push-up, pull-up och burpee.
  • JBL Endurance DIVE: Har samma xx egenskaper som JUMP, men som namnet antyder är dessa lurar speciellt framtagna för platser dit din smartphone ogärna följer med – under vattnet! Med 1GB lagringsutrymme, vilket motsvarar upp till 200 låtar, kan du (i teorin) simma tvärs över Vättern utan att behöva lyssna till samma låt två gånger.

JBL Reflect
Fjäderlätta, trådlösa och med lång batteritid. Nya JBL Reflect Mini 2 och JBL Reflect Contour 2 är designade för rörelse. Med IPX5-klassad vattensäkerhet är Reflect-serien perfekta för dig som gärna tränar utomhus, de har även reflekterande sladd för att öka din säkerhet om du är ute när det är mörkt. Med 10 timmars batteritid och snabbladdningsfunktion där du kan ladda en timmes speltid på bara 15 minuter kan dessa lurar finnas där för dig och spela motivationsmusik hela dagen. JBL Reflect Contour 2 har även en båge över örat för att sitta bra även under de riktigt tuffa passen.

Pris och tillgänglighet: JBL Reflect-serien finns tillgänglig i handeln i juni till rekommenderat pris 1000 kronor. Reflect Mini 2 kommer i svart, limegrön, turkos och blå och JBL Contour 2 i svart, limegrön, vit och blå.