Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 20 juni, 2021

Scroll to top

Top

Proact utser Jonas Hasselberg till ny VD

Proact utser Jonas Hasselberg till ny VD
Sebastian

Styrelsen för Proact IT Group AB har beslutat utse Jonas Hasselberg till ny VD och koncernchef. Jonas Hasselberg kommer närmast från Telia Company AB där han som Vice President varit chef för konsumentaffären i Sverige. 

I sin nuvarande roll på Telia har Jonas Hasselberg ansvar för den svenska konsumentaffären, som inkluderar mobil-, bredbands- och tv-tjänster som säljs under varumärkena Telia och Halebop. Han ansvarar också för Telia Sveriges verksamhet inom Data Analytics liksom Telias butikskedja i Sverige. Tidigare har han ansvarat för satsningar inom globala tillväxtområden, såsom bland annat Internet of Things och molnapplikationer. Dessförinnan har han innehaft seniora ledarroller på internationella hård- och mjukvarubolag, baserad i Sverige samt utomlands, bland annat på Nokia, Mycronic och Microsoft.

”Jonas förenar ett dokumenterat gott ledarskap med en stark kommersiell ådra samt ett djupt teknikkunnande vilket gör honom mycket väl lämpad att leda Proact. Proacts strategi bygger på att utveckla erbjudandet inom datacenter med tillhörande konsult- och supporttjänster, parallellt med att öka fokuseringen på molntjänster. Tillsammans med Jonas siktar vi på att göra Proact än mer attraktivt för kunder, medarbetare och aktieägare”, säger Proacts ordförande Eva Elmstedt.

”Proact har en mycket stark position i den snabbt föränderliga och växande marknaden som drivs av digitalisering. Med fortsatt fokus på kund och innovation har Proact stor potential att stärka sin position ännu mer via kompletta lösningar inom molntjänster och datacenter. Jag ser fram emot att få vara med på denna resa tillsammans med Proacts alla duktiga medarbetare”, säger Jonas Hasselberg.

Jonas Hasselberg tillträder som VD och koncernchef senast den 1 december 2018.

Peter Javestad, som på ett utmärkt sätt utför arbetet som tillförordnad VD och koncernchef, återgår till sin tidigare roll som Vice President vid Jonas Hasselbergs tillträde.

Styrelsen i Proact

Tags