Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 11 maj, 2021

Scroll to top

Top

Recension SoftyBag 2.0 uppblåsbar soffa

Recension SoftyBag 2.0 uppblåsbar soffa

Recension SoftyBag 2.0 uppblåsbar soffa: Sommaren är nu här på riktigt! Maj har i år blivit uppmät till den absolut varmaste sedan man började mäta temperatur på 1700-talet någon gång. Detta har självklart lett till att butikerna som säljer sommarprodukter är vinnarna. Vi har fått ta del av en riktigt smart och häftig produkt som passar utmärkt i sommar. Det är kortfattat en uppblåsbar loungesoffa som heter SoftyBag. Många av er är nog redan bekanta med hur dessa fungerar. Men denna är lite speciell jämfört med många andra på marknaden.

Läs också SVT hyllar Avicii

Recension SoftyBag 2.0 uppblåsbar soffa

SoftyBag är ett roligt litet svenskt företag som drivs av 2-3 unga killar med bas i Stockholm. Det viktiga i denna recension är att du inte ska blanda ihop alla dessa billiga kopior som säljs där ute. Många kopior som håller några dagar och sedan går sönder. Kopior som är svåra att fylla med luft, ja listan kan bli lång. SoftyBag är speciell!

Företaget jobbar aktivt varje år med att hela tiden utveckla den uppblåsbara soffa och göra den bättre och bättre. Det är tillexempel viktigt att den inte tappar luft snabbt eller går sönder. Sen ska den också vara portabel dvs så liten som möjligt när man fäller ihop den.

Såhär beskriver företaget själva sin uppblåsbar soffa:

Allt för ofta inser man inte förrän i sista sekunden att man glömde något. Mjölken är slut. Inga rena strumpor. Laddaren är på jobbet.

Men till skillnad från det du hittar i butiken runt hörnet är den perfekta sommarprylen mer sällsynt. Därför kom Softybag till.

Det är en elegant, slitstark bädd av nylon som manuellt fylls med 600 liter luft på sekunder utan pump eller lungor. Den är lika bra som flytmadrass i havet som viloplats om planet är försenat.

Vi blickade tillbaka till sommardagarna. Man ville ju soltorka efter säsongens första bad eller relaxa efter volleybollmatchen. Varför var det hårda gräset eller de envisa sandkornen alltid de enda alternativen?

Dessutom – hur ska man kunna sippa ett glas rosé eller spana in den solbrända snyggingen utan att behöva resa sig upp? Let’s face it. Handdukar är till för att torka sig med och uppblåsbara madrasser suger.

Tänk om du kunde få med dig den perfekta prylen att sitta, ligga, chilla, dricka, snacka, sola, läsa, sjunga, spela, speja och spana i? Och tänk om den prylen fick plats i samma smidiga väska som solkrämen och brillorna?

Recension SoftyBag 2.0 uppblåsbar soffa

Softybag blir sommarprylen du aldrig glömmer.

Vi på Revue.se har testat den ute på fältet. Tyvärr hade vi inte någon strand att ta del av men däremot en park med gräsunderlag samt några klippiga ytor.

  1. Först och främst när det kommer till hur portabel denna är jämfört med kopiorna. Visst, alla uppblåsbara soffor kommer med en tillhörande påse. Många av dem utan några handtag eller snören för att bära soffan i. Men Softybag har varit smarta här. Dem har skapat en ryggsäcks-liknande variant som antingen kan bäras i handen eller på ryggen. Sen är den inte så stor vilket gör att den också kan packas ner i en annan väska tillsammans med exempelvis solkräm och annat man brukar ha på stranden eller på picknicken.
  2. Vi tar upp soffan för att se hur enkelt det är att få den uppblåst. I påsen finns en beskrivning som visar hur man ska göra för att på bästa och effektivaste sätt få den uppfälld. Det behövs lite snitts i början men vi märker efter ett tag att det inte behövs någon vind för att få upp den. Det gäller att man är snabb i draget och snabb med att stänga lufthålet och rulla ihop låset.
  3. Mjukheten när en kollega lägger sig i den är perfekt. Det är faktiskt svårt att hitta något material som är mjukare än ihoptryckt luft. Här kan man nog enkelt somna om man inte är på sin vakt. Här finns också en stor skillnad till de billigare kopiorna. Många av dem klarar inte mer än 70-80 kg. Det är rätt lite måste man säga. SoftyBag däremot klarar en vikt upp mot hela 300 kg. Detta göra att soffan kan användas av upp mot tre personer samtidigt. Istället för en skön solstol blir det en soffa för gänget att skönt sätta sig i och socialisera.
  4. Vi ligger i soffan ett tag för att se om luften försvinner ut. Kopian som vi testat innan höll någon timme innan man var tvungen att återigen fylla den. SoftyBag efter 3 timmar har fortfarande luft nog för att bära upp personen i sig. Det går faktiskt inte riktigt att se om det kommit ut någon luft alls. Självklart har det försvunnit lite luft det gör det alltid men resultatet är mycket bra. På deras hemsida säger dem att luften ska hålla i cirka 5-10 timmar vilket i vårt prov säkert kan stämma.
  5. Nu är vi helt utvilade och ska röra oss vidare. Vi öppnar lufthålet och släpper ut luften vilket går på några sekunder. Sedan viker vi ihop softybagen och lägga ner i den tillhörande påsen eller väskan. Snabbt och enkelt. Precis som en uppblåsbar soffa ska vara.

Slutresultat för SoftyBag 2.0

Recension SoftyBag 2.0 uppblåsbar soffa

Kort och gott är SoftyBag uppblåsbar loungesoffa den absolut bästa varianten av denn produkt som vi beskådat och testat. En klar sommarfavorit och uppblåsbar soffa som säkert kommer synas på många stränder och campingar i sommar.

Juste, glömde vi säga det, den är såklart helt vattentätt också. Något som gör den till en grym vattenleksak eller produkt att glida runt med i både pool och hav för att plocka sol.

Recension SoftyBag 2.0 uppblåsbar soffa

Denna modell som kallas SoftyBag 2.0 finns i ett flertal färger. Grön, rosa, svart, röd, blå, silver och orange. Du hittar den i nätbutiken för heminredning Boldliving.se för 599 kr. Det är samma pris som vi sett i alla butiker som den säljs i.

Lycka till och ha nu en grym sommar. Se till att njuta och slappna av ordentligt. Kanske med en uppblåsbar soffa, vem vet.