Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 6 maj, 2021

Scroll to top

Top

Superantenn från Huawei ökar hastigheten på Summerburst

Superantenn från Huawei ökar hastigheten på Summerburst
Sebastian

Mellan den 15 och 16 juni arrangeras festivalen Summerburst på Stockholm Stadion. Tack vare Massive Mimo-antenner från Huawei kan mobiloperatören Tre erbjuda sina kunder högre hastighet och kapacitet. Perfekt när många vill kunna surfa och ringa samtidigt.

Tillsammans med Tre tar nu Huawei Massive Mimo-tekniken till Stockholm under Summerburst. Tester som genomfördes med Massive Mimo-antenner under förra årets Roskildefestival dubblade hastigheten. Tekniken har dock förutsättningen att öka surfhastigheten upp till sex gånger.

Massive Mimo-antennerna under Summerburst består av 64 integrerade antenner på samma mast och i samma frekvensband, jämfört med oftast två i en vanlig antenn. Massive Mimo-antennerna är designade för att ge ökad kapacitet inom ett specifikt område. Därför är tekniken perfekt under evenemang där många vill kunna ha hög hastighet samtidigt.

– Som branschledande teknik- och kommunikationsföretag vill vi medverka till att driva Sveriges digitala utveckling framåt. Vi lanserar ständigt ny teknik och nya innovativa produkter. Det är därför mycket roligt att kunna erbjuda Summerbursts Tre-kunder ännu bättre uppkoppling. Massive Mimo utgör ett viktigt steg mot 5G, säger Kenneth Fredriksen, vd för Huawei Sverige.

Om Huawei:
Huawei är en ledande global leverantör av informations- och kommunikationsteknik. Genom att utveckla attraktiva lösningar, tjänster och produkter skapar vi maximalt värde för teleoperatörer, företag och konsumenter. Med utgångspunkt i vårt engagemang för kundorienterad innovation och starka samarbeten erbjuder Huawei helhetslösningar för nätverk och molnbaserade tjänster. Huawei utvecklar också konsumentelektronik som mobiltelefoner, surfplattor, laptops samt modem och routrar för mobilt bredband. Huaweis lösningar och produkter används i över 170 länder, till nytta för mer än en tredjedel av världens befolkning. Huawei etablerades i Sverige år 2000 och har idag över 600 medarbetare inom forskning, utveckling och försäljning.