Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 13 maj, 2021

Scroll to top

Top

Nytt angrepp slår mot IoT och Linux

Nytt angrepp slår mot IoT och Linux
Sebastian
Palo Alto Networks rapporterar nu att de upptäckt ett nytt angrepp mot IoT-enheter och Linuxdatorer. Det handlar om nya varianter av de sedan tidigare kända Mirai och Gafgyt, som är botnets som använts för överbelastningsattacker med hjälp av främst IoT. Även de senaste attackerna handlar om att bygga upp botnets av IoT-enheter.
Attackerna upptäcktes i fredags när Palo Alto Networks såg en ny variant av Mirai som riktar in sig på 16 olika kända säkerhetsluckor. Detta är den första gången som ett angrepp riktar sig mot Apache Struts, ett ramverk med öppen källkod för utveckling av webbapplikationer.
De som drabbas är sannolikt främst företag vars IoT-enheter inte har de senaste versionerna av programvara, och därför kan ha kvar säkerhetsluckorna som används i attackerna. Palo Alto Networks råder därför alla företag att se till att inte bara deras system utan även IoT-enheter har en uppdaterad programvara.